הפיג'מה של הזברה
מאי 12
1 min read
1
35
ביקור בגן חיות מבטיח מפגש עם בעלי חיים שונים, לעיתים עם הזר והנדיר, אבל מה אם הנמר שאתם מתבוננים בו הוא למעשה.... חיה אחרת?
אירועים בעשור האחרון בגני חיות ברחבי העולם מרמזים שתסריט מוזר זה אינו רחוק כל כך מהמציאות.
בשנת 2013, גן חיות בעיר הנאן שבסין התפרסם (לשמצה) לאחר שמבקרים הופתעו לשמוע את "האריה האפריקאי" שלהם נובח. האריה המזויף התגלה כלב מסוג מסטיף טיבטי, גזע כלבים גדול עם פרווה דמויית אריה.
באופן דומה, גן החיות בהנגג'ואו הואשם בשנת 2023 שחלק מהדובים שהוצגו לקהל בכלובים, היו למעשה בני אדם מחופשים.
בשנת 2018 התגלו בגן החיות בקהיר, חמורים הצבועים בפסים שחורים ולבנים כדי לחקות זברות. תמונות של החיות הצבועות באופן גרוע התפשטו במהירות ברשת, והפכו את האירוע לשיחה גלובלית על סטנדרטים אתיים בתצוגות חיות.
בנוסף לכך, גן החיות בטאיג'ואו שבסין הציג לאחרונה "דובי פנדה", שהיו למעשה כלבי צ'או צ'או צבועים שחור לבן באופן הזהה לדובי פנדה. תצוגה זו משכה מבקרים תחת האשליה כי קהל ייחזה בבעל חיים ייחודי ומתוק, אולם בפועל לא כך היה, ובעל החיים אכן היה מתוק, אך לא ממש ייחודי שכן מדובר בכלבים נפוצים.
כאשר גני חיות מטעים בפרט מהותי כה רציני - סוג החיה, הרי שלא מדובר בחוסר דיוק קטן, אלא בהטעיה משמעותית ביותר. ההנחה הבסיסית היא שגן החיות, כמוסד ציבורי ותרבותי, ישמור על כנות ויושרה מוחלטת בהצגת החיות והמידע עליהן. אך המקרים המצערים לעיל ממחישים שאף גן חיות אינו חסין מפני הטעיה בפרט המהותי ביותר.
לכן, בפעם הבאה שתבקרו בגן החיות, תזכרו שאם זה הולך כמו ברווז ומקרקר כמו ברווז... זה עדיין יכול להיות כלב.